Üyelerimizin Sağlık Yardımı Alan Haksahiplerinin Durum Değişiklikleri Vakfımıza Bildirilmelidir. (Herhangi Bir Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağlı Olma, İşe Girme..)

Vakfımız 506 Sayılı Kanunun Geçici 20 nci maddesine göre kurulu yasal bir Sosyal Güvenlik Kurumudur ve bire bir Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatını uygulamaktadır.

Vakfımız, üyelerine ve bakmakla yükümlü oldukları hak sahiplerine Vakfımız Sağlık Uygulama Esasları ve Sosyal Güvenlik Kurumu esasları doğrultusunda sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Üyelerimiz, bakmakla yükümlü hak sahiplerinin durum değişikliklerini;

• İş Kur kursiyerleri,
  • Staj yapan ve adına SGK primi yatan haksahipleri,
  • İşe giren haksahipleri,
  • Emekli aylığı bağlanan haksahipleri,
  • Yeşil kartlı haksahipleri,
  • İsteğe bağlı prim ödeyen haksahipleri,
  • Sözleşmeli(dönemsel) çalışan haksahipleri(öğretmen v.b.) Vakfımıza bildirmekle yükümlüdür.

Durum değişikliği tespit edilen ve bakmakla yükümlü olduğu hak sahibi sıfatını kaybeden kişilerin, hak etmediği halde Vakfımız sağlık hizmetlerinden faydalandığı hizmetlere ait bedeller üyelerimizden tahsil edilmektedir.