Ücretsiz İzin

1- ÜCRETSİZ İZİNE AYRILMA DURUMUNDA

Bankamız tarafından  ücretsiz izne ayrıldığı bildirilen üyelerimizin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık yardımları aşağıdaki hususlara göre verilmektedir.

Askerlik Nedeniyle Ücretsiz İzne Ayrılan Üyelerimiz ;

Geriye dönük 1 yıl içerisinde 90 günden fazla hizmeti var ise  ayrıldığı tarih itibariyle 100 gün boyunca sağlık imkanlarından yararlanabilmektedirler.

Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzne Ayrılan Üyelerimiz ;

Geriye dönük 1 yıl içerisinde 90 günden fazla hizmeti var ise, Doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrılışlarda bu 6 aylık dönem içinde ilgilinin adına işveren bankamız tarafından prim yatırılmadığı halde sağlık harcamaları, ilgili mevzuat gereği ayrılış tarihi itibariyle 180 gün boyunca Vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

Çocuğun Bakımı Nedeniyle veya diğer nedenlerle Ücretsiz İznini  Uzatan Üyelerimiz;

Dönüş yapmadan 2. Kez ücretsiz izin süresinin uzatılması durumunda, uzatılan dönem için mevzuat kapsamında  bir hüküm bulunmaması nedeniyle sağlık yardımları verilememektedir.

Diğer Nedenlerle Ücretsiz İzne Ayrılan Üyelerimiz  ;

Geriye dönük 1 yıl içerisinde 90 günden fazla hizmeti var ise ayrıldığı tarihi itibariyle 100 gün boyunca sağlık imkanlarından yararlanabilmektedirler.

2- ÜCRETSİZ İZİNDEN DÖNÜP İŞE BAŞLAMA DURUMUNDA

Üyelerimiz; Askerlik, Doğum, Çocuğunun Bakımı ve Diğer nedenlerle ücretsiz izinde iken yeniden göreve başlamaları durumunda;

• Geriye dönük bir yıl içerisinde 30 gün hizmeti var ise dönüş tarihi itibariyle,
  • Geriye dönük bir yıl içerisinde 30 gün hizmeti yok ise dönüş tarihinden 30 gün sonrası için sağlık imkanlarından yararlanabilecektir.

** Üyelerimizin hakları ile ilgili detaylar Anlık Bildirim Sistemi ile de ayrıca iletilmektedir.