Anlaşmalı Sağlık Kurumlarında
Anlaşmasız Sağlık Kurumlarında

Sağlık Bakanlığına Bağlı Kamu Hastanelerinde

T.C.Sağlık Bakanlığına bağlı tüm ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti veren devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ile ağız ve diş sağlığı merkezlerine, T.C.Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği, Vakıf kimlik kartı ve nüfus cüzdanı ile başvurulması zorunludur.

Resmi Üniversite Hastanelerinde

Resmi üniversite hastaneleri ise Sağlık Bakanlığına bağlı olmayıp, özerk kurumlardır. Bu nedenden resmi üniversite hastanelerine, üyelerimiz, Vakfımız sağlık biriminden alınan sevk kağıdı ile başvurabileceklerdir. Sevk alınmayan durumlarda,  üniversite hastanelerindeki tedavi giderlerinin  ödenebilmesi  için,  üyelerimizin fatura alarak Vakfa  göndermesi gerekmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Hastanelerinde ve sevkle gidilen Üniversite Hastanelerinde üyeler kuruma ödeme yapmaz. Faturalar hastaneler tarafından Vakfa gönderilir. Üyelerimiz, üniversite ve devlet hastanelerine başvuru esnasında herhangi bir sorun yaşadığında, Vakfın sağlık birimine başvurmaları sorunların giderilmesinde yarar sağlayacaktır.